Salon kosmetyczny
  
  
Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
   
Sklep
  
  
Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Kwasy owocowe

Kwasy owocowe przede wszystkim pozwalają złuszczyć warstwę naskórka w celu poprawy kondycji skóry. Podczas zabiegu z kwasami owocowymi skóra zostaje dogłębnie oczyszczona z bakterii oraz powierzchownych zanieczyszczeń. Ponadto kwasy owocowe mają właściwości redukujące skórne niedoskonałości.

W kosmetyce stosowanych jest sześć rodzajów kwasów owocowych: glikolowy, mlekowy, jabłkowy, cytrynowy, migdałowy, winowy.

Każdy z kwasów ma nieco inne właściwości. Dzięki temu kwasy owocowe mogą być stosowane zarówno na skórze wrażliwej, naczyniowej, tłustej oraz trądzikowej i normalnej. Wystarczy tylko dobrać do zabiegu odpowiedni kwas owocowy.

Wskazania do zabiegu z wykorzystaniem kwasów owocowych:

  • przebarwienia,
  • foto starzenie skóry,
  • skóra szara, pozbawiona blasku,
  • słabo napięta, wiotka,
  • potrzebująca intensywnej regeneracji.

Efekty

  • nawilżenie skóry,
  • poprawa kolorytu skóry,
  • usuwanie przebarwień (piegi, ostuda = melasma itp.),
  • ujędrnienie skóry,
  • redukcja drobnych i głębszych zmarszczek,
  • zwężenie nadmiernie rozszerzonych porów,
  • spłycenie blizn,
  • ułatwienie wchłaniania innych substancji,
  • przywrócenie normalnej grubości naskórka,
  • wspomaganie odnowy i regeneracji skóry właściwej.

Przeciwwskazania

skóra wrażliwa – dotyczy określonych typów kwasów

  • skóra naczynkowa, z trądzikiem różowatym

  • skóra uszkodzona, na przykład z otarciami, skaleczeniami

  • nadwrażliwość na składniki aktywne preparatów

  • choroby skórne, w tym egzema, grzybica, łuszczyca, opryszczka